Trail Övningar

Trail kommer från westernridningens grund, rancharbetet. Det är meningen att man tränar sin häst för att kunna ta sig till exempel fram över broar, öppna grindar eller andra olika terräng i olika gångarter.

Vid en bra trailträning kommer hästar efter en viss tid bli lugna hästar och förhoppningsvis även lugna ryttare. Det är med andra ord en ridgren som utgör en god grund för all övrig ridning. Övningar som grind, bommar och ryggningshinder kan förekomma. Trail är en teknikmomentet som byggar på olika typer av hinder man kan träffa på vid ridning ute i naturen, ex grindar, broar och stockar. Det är en annan anledning varför trail är bra för alla hästar och ryttare, oavsett ålder, kön, ras, inriktning, mål och så vidare.

Att träna din häst att manövrera genom och över olika trail hinder kommer också att lära honom att lugnt förhandla om många, om inte de flesta, naturliga hinder som finns på spåret. Som en bonus kommer du att upptäcka att dina egna ridförmågor kommer att utvecklas, vilket i sin tur kommer att finjustera din hästs svar på ledtrådar.

Trail övningar är inte bara lärorik och praktiska, de är också något ni kan göra tillsammans och har det roligt.

Boka lektion

Maila till: info@makaweeranch.com
Ring: 072 - 858 21 66

Eller boka direkt!