Publicerad den

Produktrecession Back on Track

Måste skriva lite om Back on Track! Jag har alltid varit lite skeptiskt, då jag tyckte att deras produkter var alldeles för dyra. Men jag har ändrad mig på den påstående! Vad jag hade fel, det är värd alla pengar!

Skall börja med att förklara hur Back on Track fungerar.
De tillverkar sina terapeutiska produkter i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Det beror på att den typ av textilen är en samverkan mellan gammal kinesisk kunskap och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid tillverkning av den textil smältas keramiska partiklar in i trådarna.

När en häst börjar bli varmt går deras värme ut ur kroppen, men de keramiska partiklarna i textilen åter reflekterar dem mot kroppen. Vilket är detsamma som en långvågig infraröd strålning. Samtidigt att den gör det har den också en andningsfunktion.

Det finns redan mycket forskning som bekräftar att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen. Vid en ökad blodcirkulation i vävnaderna lösgör då muskelspänningar och kan till och med bidra till en ökad prestationsförmåga.

Så den är inte bara bra för att lösgöra musklerna, men den ger också ett viktigt skadeförebyggande effekt. 

 

 

 

Hur deras Weltex fungerar i bild

Egenskaper:

 – Stöder muskeluppvärmning och nedkylning
 – Ökar blodcirkulationen
 – Lugnar nervösa och spända hästar
 – Lindrar inflammation och svullnad
 – Påskyndar återhämtning mellan träningar
 – Minskar mjölksyra i ömma muskler

Första produkten jag köpte var en Back on Track Mesh täcke. Det är det perfekta multifunktionella täcket med optimala andasfunktion för sommaren.  Den kan också användas som ett extra lager under ett täcke. Samt att den kan användas med stor fördel innan träning eller tävling för uppvärmning av musklerna samt efteråt för att hjälpa musklerna att återhämta sig.

Jag köpte den för att jag tyckte att min häst Valentino var lite små stel innan uppvärmningen, när jag började använda täcket innan ridningen var han mycket mjukare i musklerna. Så nöjd jag blev att jag köpte lite till från Back on Track!

Köpte en Back on Track Ryggvärmare, med den här ryggvärmaren kan man hjälpa till att värma upp ryggen och korset innan ridningen. Den tar inte mycket plats, vilket betyder att man kan göra i ordning sin häst mellan den ligger på och gör sitt.

Samtidigt köpte jag också Back on Track Stall bandage underlägg. Man använder dem som vanligt stallbandage/nattbandage, transportbandage eller för uppvärmning innan träning eller tävling.

Ett lite tag senare köpte jag också Back on Track Quick Royal snabbandage. För ibland har jag ingen tid eller ork att hålla på med lindor. De är lätta att sätta på och ta av och reflekterar hästens kroppsvärme och minskar svullnad utan användning av salva eller annan typ av liniment. Och slitstark är de! Inte ens min häst får dem sönder.

Ja, kan säga att Valentino är nöjd med! Är nog lite avondsjuka, vill också ha!

Betalt samarbete med Granngården