Publicerad den

Har den häst problem med sina leder eller vill du främja hästens hälsa i lederna?

Har den häst problem med sina leder eller vill du främja hästens hälsa i lederna? Är du noggrann med hästens välmående och vill ej ge hästen olika tillsatser eller industriella komponenter? Då skall du kanske tänka på att ge naturlig tillskott till din häst.  

Joint Buddy – Buddy är Chia de Gracias foderblandning, avsedd att stärka hälsan i hästens leder 

Krossade chia: den innehåller mycket omegafettsyror som är viktiga ämne för ledernas hälsa och des normala rörlighet. Samt att den också stärker hälsan på magen och huden. 

Älggräs: den hjälpar till att dämpa smärta. 

Nypon: den har noterats att ge en lindrande effekt på ledgångsreuma och artros. Den innehåller ämnet galoktolipid som dämpar till ledinflammationen, minskar smärtan och förbättrar rörligheten. Det finns också svavel i nypon, den hjälpar till med hälsan av ledarna. 

Djävulsklo: den hjälpar till vid behandling av led- och muskelskador och muskelstelhet så som artros och ledvärk. Den kan användas mot inflammationstillstånd och för att stödja välmående av mjukvävnader. 

MSM: den hjälpar till att bygga friska ben, leder, ledband och senor och säkerställa enzymernas korrekta funktion. Den hjälpar till vid behandling av led- och muskelskador och muskelstelhet. 

Gurkmeja: den är naturens egen kortison och är en inflammationshämmare. Den stödjer också vården av lederna då den innehåller substansen curcumin. 

 Kåda från Boswellia Serrata: den har i tusentals år använts redan för att bibehålla ledernas funktion. Genom forskning har det visat sig att den hämma syntesen av olika inflammatoriska substanser. 

Boswellia Serrata innehåller boswellinsyra, som hämmar den viktiga inflammatoriska substansen IL-1 β samt enzymet 5-lipoxygenas – ett viktigt enzym förknippat med inflammatoriska störningar – hos artrossjuka. I slutsammanfattningen av en Cochrane-rapport konstateras att Boswellia Serrata enligt seriös forskning kan bevara funktionen i lederna.