Våra tjänster

Vi har individuella lektioner med ett tema, t.ex. en problemlösning, naturligt markarbete (NH), toleransträning, trail och m.m. Alla lektioner är individuellt anpassad till er önskemål. 

Min arbetssätts och filosofi bygger på beteendevetenskap och hästpsykologi som man sen använder på ett naturligt sätt. Alla lektioner passar bra till alla hästar, oavsett ålder, kön, ras, inriktning, mål och så vidare.

NH inriktad lektion
Med hjälp av vissa principer som används i bland annat Natural Horsemanship (NH), eller Naturligt hästträning bygger vi en brygga mellan människors språk och hästens språk för att kommunicera med varandra.

För båda att kunna utveckla behövs dat samspel mellan häst och människa. Det kan man utveckla genom kommunikation, acceptans och autonomi. Man kan få lektioner både från marken och på hästen. 

Miljö- Toleransträning
Toleransträning syftar till ett mer tryggare, mer självsäkra, modigare och coolare häst. Som litar på sin människa och dess miljö. Du lär dig vid vår toleransträning om din hästs reaktioner under säkrare förhållande. Tillsammans med vägledning och stöttning av mig jobbar vi fram till att få hästen lugn och trygg i olika situationer. Man kan delta både från marken och på hästen.

Trail övningar
Övningar som grind, bommar och ryggningshinder kan förekomma. Trail är en teknikmoment som bygger på olika typer av hinder man kan träffa på vid ridning ute i naturen, ex grindar, broar och stockar. 

Jag blandar in även övningar som kommer från Western horsemanship och Showmanship.

Clinic/Kurs
Clinicen vänder sig till dig som rider på ridskola, ryttareförening, stall med egen häst eller på annat sätt är intresserad av hästar. Det ställs inga speciella krav för att delta, bara att du är intresserad att lära dig mer om hästen på ett mer naturligt sätt.

Föreläsningar
Jag ger föreläsningar och seminarier om bland annat: Intro till Natural Horsemanship, Hästens beteende, Naturlig kommunikation, Foder konsultation, Personlig utveckling, bemötande av Neuropsykiatriska patienter/kunder, grunden av olika psykiatriska diagnoser och hur man få en mer vanligt vardag och mycket mera. 

Online lektion och kurs
Vi erbjudar olika kurser online där man får utbildningsmaterial och uppgifter.

Genom appen so, t.ex. Ridesum har vi också möjligheten för digitala live pass eller om ni är i behov av feedback på en filmad träning.

Problem lösning
Har du något problem med din häst? Sitter du fast i något och vet ej hur ni kan komma vidare? Genom kommunikation, acceptans och autonomi kan vi hjälpa er att utvecklas tillsammans. Om vi kollar på situationen utifrån hästens individuella synvinkel kan vi börja förstå hästens reaktion. Alla hästar är individuella och har sin egen personlighet, och genom att läsa av sin häst kan man komma till en naturlig kommunikation.

Tillskott till häst
Vi är återförsäljare för Chia de Gracia produkter. Jag uppskattar deras produkter framför allt för att de är 100% naturliga och ger en väldigt bra effekt.

Chia de Gracia är en finländsk expert på naturlig utfodring. Chia de Gracias kvalitetsörter, örtblandningar samt övriga 100 % naturliga foderkomplement stöder på ett naturligt sätt hästars och hundars dagliga välmående utan tillsatser eller syntetiska komponenter.

Häst produkter
Här hittar ni produkter vi säljer i vår webshop.

Vi har produkter från bland annat Weaver, Bickmore, Ray Holes och mycket mera. Allt produkter är äkta och av bra kvalitet.

Foder konsultation
Hästens utfodring är en av de fem domänerna som är viktigt för hästen.

Målet är att hästen skall ha en bra välfärd. Vi erbjudar foder konsultation samt foderstats beräkning