Publicerad den

Min recension av Original RidersRasp®

Många har säkert haft eller har samma problem som jag har. Våra hästar går barfota för vi har oftast vald själv för det. Men Sverige har mycket sten och grus ute och det kan leda till olika hovproblem så som hovsprickor. Att få ut en hovslagare varje gång är ganska orealistisk och dyr. Att fixa själva hovsprickor emellan kan vara en lösning då. Men vad om man ej vet hur man gör eller att man känner sig ej säker att göra det själva?

Där kommer Original RidersRasp® att vara till mycket hjälp! En vanlig hovslagare rasp kan skapa visa problem för den som ej har erfarenhet med att använda den. Men Original RidersRasp® är en nyskapande och prestandaförbättrande lösning för den vardagliga hästmänniskan för att ta hand om hästens hovar mellan hovslagare besök.

Vad skiljer sig Ridersrasp från en vanlig hov rasp?

” Denna patenterade produkt är det första verktyget i sitt slag designat specifikt för hästägare att upprätthålla och stödja hovens balans, sundhet och allmänna skick mellan klipp. Den utbytbara raspen är gjord för att avrunda, inte ta bort hovväggen. Lär dig hur du använder Original RidersRasp®.”

Min häst Valentino trivs att gå barfota, men på grund av mycket sten och grus i hagen får han ofta små sprickor. För att ej låta dem bli stora sprickor vill jag gärna ta hand om dem. Här har jag lite för och efter bildar från min erfarenhet av Original RidersRasp® och jag kan säga att jag är jättenöjd med den! Den gav inte bara bra resultat, men jag slippade “bära” Valentino medan jag verkade hans hovar. Han brukar “hänga” på mycket och jag får alltid mycket ont i min rygg, men ej den här gången.

Prisvärd är den med! De flesta hovslagare tar rund 400 sek för verkning och en vanlig hovrasp kostar mellan 300 och 700 sek beroende på kvaliteten (och utan skydd och säkerhet av att ej ta bort för mycket hov).
Du kan Original RidersRasp® köpa hos oss för 510 sek och den kan man ej bara återanvända, men man kan utbytta bladen i raspen. Om man kollar vad man får för den pengar man betalar är det absolut värd att köpa den.