Publicerad den

Min recension av Weaver Silvertip Halters

De är repgrimmor av mycket bra kvalité som är handknuten i USA. Oberoende om du är en tränare, ryttare eller hästägaren. Eller om du är en proffs eller en hobby ryttare, att välja Silvertip® halters kommer att vara den bästa val. Det är en klassisk modell av stel 8 mm polyrep och 16 strängars flätat ytterhölje.

Stelheten av repet gör att den är en bra komplettering till din träning då den hjälpar dig till att ge tydliga och distinkta signaler till din häst. Det bästa är nog också att den kommer i snygga färger! Där en ledrep tillhör blir också matchad i färgen.

Jag har haft ett flertal olika repgrimmor över många år, tyvärr har jag alltid köpt den mer billiga varianten. Vilket för sig är inget fel med, men om man vill göra markarbete med din häst gör det mycket. Mjuka rep glider lite överallt och lägger sig ej bra rund hästens huvud, vilket för sig leder till fel signalering till hästen. Från momenten jag har börjad använda mig av Silvertip® halters vill jag aldrig mer något annat.

Vad jag älskar mest på Silvertip® halters:

  • Färgen är absolut nämnvärd
  • Då den är lite stelare sitter den bra på hästens huvud
  • Annat bra pga stelheten är att man ej behöva trassla för att få den rätt så att man kan sätta den på hästen, den håller formen
  • ”Käkremen” sitter precis där den skall vara och ej som många andra hänger där lite konstigt och lös