Publicerad den

Natural Horsemanship och/eller Authentic Horsemanship?

Natural Horsemanship är ingen gren inom ridningen, det är en livsstil. Samma gäller Authentic Horsemanship, det är något som har växat ut ur NH.

NH vs. AH

Båda syfter till ett repekterande bemötande mellan häst och människa. Den ändå skillnad är hur man når mållet. Inom NH använder man sig av verktyg som t.ex. “carrot on a stick” för att uföra den traditionella tryck- och eftergift-metode. Där vid AH man ej använder sig av någon fysisk verktyg. Man påstår att man skall ha en “open mind” objektivt och ärligt för att få den autentiska inställning, så man kan utveckla sin häst till sin fulla potential. Altså uteckla sin häst genom naturliga flockritualer utan utrustning, press, arbetsrep, klicker, tvång eller inhägde paddocken.

Båda jobbar till att man t.ex. efter mycket träning kan börja med Liberty. Jag själv hoppas att komma där också med mina hästar. Vi har börjad, men är långt ifrån att “dansa” i skogen 🙂 Hos Petster har de jättefina Liberty Repgrimma med halsring, de har 3 snygga färgar. Jag har tur att mina skäckar är snygga i alla färgar!

petster-logo-sv