Problem lösning

Individuell anpassad efter behov och önskemål, de är baserad av den Natural Horsemanship och Evidensbaserade Horsemanship stategin.

Har du något problem med din häst? Sitter du fast i något och vet ej hur ni kan komma vidare? En häst som visar oönskade beteende kan vi “habilitera” genom naturlig kommunikation. Om vi kollar på situationen utifrån hästens individuella synvinkel kan vi börja förstå hästens reaktion. Alla hästar är individuella och har sin egen personlighet, och genom att läsa av sin häst kan man komma till en naturlig kommunikation.

Lektioner kan ges både ifrån marke och på hästen. Våra lektioner bygger på beteendevetenskap och hästpsykologi.

Mitt mål är att förmedla förståelse, välfärd och en helhet i relationen med dig och din häst från marken och i ridningen oavsett vilken nivå, inriktning och ålder. Grunden i relationen är att förstå hur vi kan läsa av hur våra hästar mår både mentalt och fysiskt. En avslappad häst och ryttare, motivation och en positiv inlärning är avgörande för att skapa en harmonisk och hållbar häst där ni kan utvecklas långsiktigt framåt tillsammans.

Vi kallar dem ofta för “problem hästar”, men teoretisk har hästar ej den hjärn kapaciteten att hitta på en komplott mot oss. Det som är problemet är den ömsesidiga kommunikation som ej finns. Jag kan hjälpa dig med att hitta ett språk som ni båda förstår då min hästhantering bygger på förståelse, kommunikation och psykologi. Och det är den kunskap som jag kan dela av med dig.

Kontakt

Berätta för mig om dig själv, din häst och situationen så berättar jag hur jag kan hjälpa dig och din häst.