Vårt mål

Vårt mål är att hjälpa människor att förbättra sina färdigheter och förståelse för en hästhållning som är nyttig, effektivt och naturligt.

Vår vision är nytänkande och går ut ifrån evidensbaserad forskning som har visad att utveckla hästens välmående. Vi kombinerar den kunskap med vår egen sätt av Natural Horsemanship. Den största skillnaden är att vi ej skall tvinga våra hästar och att de tillåts att säga nej om de ej klarar av något. Det är därför alltid viktigt att läsa av hästen vart hans gräns är.

Att vara en bra guide till hästen är ej bara att vara snällt, duktigt, elak eller vissa vem som är “chefen”. Men man skall ha en plan, veta hur man skall guida och ge stöd när det behövs. Det är en personlig utveckling som kommer att hjälpa till framgång och det är just det som är syfte med våra träningar.

Det är en av flera steg som kommer att hjälpa att skapa en djupare band med din häst, men också kan man utnjuta det i sitt privat eller yrkesliv. Personlig utveckling är en ständig process där många vardagliga aktiviteter bidrar till och utvecklas.

Mitt mål är att förmedla förståelse, välfärd och en helhet i relationen med dig och din häst från marken och i ridningen oavsett vilken nivå, inriktning och ålder. Grunden i relationen är att förstå hur vi kan läsa av hur våra hästar mår både mentalt och fysiskt. En avslappad häst och ryttare, motivation och en positiv inlärning är avgörande för att skapa en harmonisk och hållbar häst där ni kan utvecklas långsiktigt framåt tillsammans.

Vår logo är simpel då vi är okomplicerad och är i det ”här och nu”. Företagets slogan är: Be guided by your horse. Equine terapi är inte bara vetenskapligt bevisat att hjälpa till att vara mindfulness. Men också kulturhistoria, mytologi och egna erfarenheter har bevisad det. 

Mindfulness är baserad på en stress reducerad metod som kan leda till att uppleva mer glädje, flöde och harmoni. Harmoni leder tillbaka till vår logo. Då den harmoni symbolen representerar balans eftersom Native American indianer trodde på att skapa balans, fred och harmoni bland alla människor, djur och växter. 

En filosofi om hur man skapar en naturlig relation med sin häst, ur hästens perspektiv

Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourselfGeorge Bernard Shaw
Ohm
Harmoni